Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Στις 12 Νοέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε

Τελικά όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Το Μνημόνιο εδώ και πέντε χρόνια αποτελεί το σταθερό καθεστώς δρακόντειας δημοσιονομικής πειθαρχίας και βιοπολιτικού ελέγχου της ελληνικής κοινωνίας. Η δε πολυθρύλητη έξοδος από τη μνημονιακό καθεστώς έχει μεταβληθεί σε μια υπόσχεση της οποίας η εκπλήρωση διαρκώς αναβάλλεται.

Το τρίτο Μνημόνιο έρχεται να θεσμοθετήσει όποια εκκρεμότητα είχαν αφήσει τα δύο προηγούμενα, πράγμα που σημαίνει την πλήρη εμπέδωση των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων και τη φτωχοποίηση ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τελικά δεν επέφερε αλλαγή πολιτικής, αλλά αλλαγή πολιτικού προσωπικού.

Αλλά και για τους «από κάτω» όλα τα ίδια μένουν. Για την ακρίβεια χειροτερεύουν. Πέρα από την ασύλληπτης έκτασης ανεργία, τη μαζική φτώχεια, την ευρύτατη ανασφάλιστη εργασία και την άγρια εκμετάλλευση, τώρα έρχονται το νέο πετσόκομμα των συντάξεων, οι πλειστηριασμοί των σπιτιών, η πλήρης κοινωνική ερήμωση.

Στις 12 Νοέμβρη απεργούμε για να μην περάσουν οι νέες περικοπές, για να μη χάσει καμιά οικογένεια το σπίτι της. Απεργούμε γιατί εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με τα μνημόνια και δεν υποτασσόμαστε στην τρόικα και την εργοδοσία. Απεργούμε γιατί μέσα στη μνημομονιακή έρημο μπορεί να ανθίσει το άνθος της ανυπακοής.

Δίνουμε ραντεβού στις 10:30 στο Μουσείο στο πανό της νεολαιίστικης πρωτοβουλίας Kill Tina (There Is No Alternative – Δεν Υπάρχει Εναλλακτική Λύση).

Η ζωή μετά – πρωτοβουλία για μια Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s