Στις 3 Δεκέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε: Μόνο η αντίσταση μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Στις 3 Δεκέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε

Όσο γίνεται φανερό ότι το τρίτο Μνημόνιο είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής βαρβαρότητας που δεν επιτρέπει “ρωγμές”, η απογοήτευση για τη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης γίνεται διάθεση για αντίσταση. Μετά την πετυχημένη απεργιακή διαδήλωση της 12ης Νοεμβρίου, τις μαθητικές, φοιτητικές και αγροτικές κινητοποιήσεις και τις κινήσεις πολιτών ενάντια στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, η απεργία της 3ης Δεκέμβρη είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η αντίσταση συνεχίζεται.

Μέσα στο Δεκέμβριο, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει έναν προϋπολογισμό περικοπής κοινωνικών δαπανών, ένα πολυνομοσχέδιο που θέτει σε κίνδυνο την πρώτη κατοικία, εξουθενώνοντας τους δανειολήπτες προς όφελος των τραπεζών, ενώ η ίδια έχει δεσμευτεί προς το κουαρτέτο των δανειστών ότι θα προχωρήσει σε μείωση των συντάξεων. Καθώς είναι βέβαιο ότι αυτή η αντικοινωνική πολιτική ξεπερνά κατά πολύ τα όρια αντοχής και αξιοπρέπειας της ελληνικής κοινωνίας, άρα και τα όρια μιας εύθραυστης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, εδώ και μέρες ενεργοποιούνται σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης, ώστε τα μνημονιακά μέτρα να έχουν την ευρύτατη δυνατή συναίνεση – μια συναίνεση σε τέλεια αντίθεση με τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Η εμπειρία των πέντε τελευταίων χρόνων έχει αποδείξει ότι κοινοβολευτικές πλειοψηφίες-Φρανκενστάιν, για την υλοποίηση μνημονιακών δεσμεύσεων, «καταπίνουν» κόμματα και κυβερνήσεις και ωφελούν μόνο τη ναζιστική Ακροδεξιά.

Είναι γι’ αυτό που, παρά την προφανή αναξιοπιστία της ΓΣΕΕ, η απεργιακή διαδήλωση της 3ης Δεκέμβρη πρέπει να πετύχει: για όσες και όσους ζούμε με το επίδομα του ΟΑΕΔ (ή και χωρίς αυτό…), για όσους και όσες δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα με χρέη και δάνεια, για τον κόσμο της δουλειάς και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που ζουν από τη σύνταξή τους. Μόνο η αντίσταση μπορεί να φρενάρει τα “αυτονόητα” της εργοδοτικής ασυδοσίας, τον διαρκή κατήφορο της κυβέρνησης και την επιβολή της μνημονιακής βαρβαρότητας – και η αντίσταση αυτή χρειάζεται αποφασιστικότητα, επιμονή και ενότητα αυτών που αντιστέκονται.

Δίνουμε ραντεβού στις 10:30 στο Μουσείο στο πανό της νεολαιίστικης πρωτοβουλίας Kill Tina (There Is No Alternative – Δεν Υπάρχει Εναλλακτική Λύση).

Η ζωή μετά – πρωτοβουλία για μια Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s