Μνημόνιο, κρίση στην Ευρωζώνη, νέα Αριστερά και «ζωή μετά»: τέσσερα κείμενα της Δικτύωσης για τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Κυκλοφόρησε η μπροσούρα της Δικτύωσης για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, με 3+1 κείμενα για την αποτίμηση της πορείας της Αριστεράς και των κινημάτων στα χρόνια των μνημονίων, την πολιτική απέναντι στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη φυσιογνωμία, τη στρατηγική και τη μετωπική συμπόρευση της Αριστεράς στη νέα συγκυρία.

Η μπροσούρα είναι προϊόν της 1ης Πανελλαδικής Συνάντησης της Δικτύωσης, που έγινε στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν συντρόφισσες και σύντροφοι από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κυρίως πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από συλλογικότητες της αντιμνημονιακής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Σε δεύτερο χρόνο, τα κείμενα εμπλουτίστηκαν και από τοπικές συνελεύσεις που ακολούθησαν.

Λόγω του διμήνου που μεσολάβησε, από τα τέσσερα κείμενα λείπουν ορισμένες σοβαρές παράμετροι της νέας συγκυρίας, όπως π.χ. η απόλυτη θωράκιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στους πρόσφυγες και η καλπάζουσα παρακμή του ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και στη μορφή αυτή, ωστόσο, πιστεύουμε ότι τα κείμενα διατηρούν το ενδιαφέρον τους για όσες και όσους αναζητούν το δρόμο για ένα μαζικό, ανταγωνιστικό κίνημα και μια νέα Αριστερά.

Η μπροσούρα κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, αλλά και σε έντυπη μορφή, σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε διάφορες πόλεις.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s