Μέρα ντροπής για την Ευρώπη και την Ελλάδα

Η σημερινή πρεμιέρα της εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας αποτελεί μέρα ντροπής για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Οι μαζικές απελάσεις, η ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο και η κατάλυση της Συνθήκης της Γενεύης δεν αποτελούν μόνο κατάφωρη παραβίασης της διεθνούς νομιμότητας για τους πρόσφυγες, έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντίκεινται ευθέως σε αυτές καθαυτές τις έννοιες του δικαίου και της ανθρωπιάς. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να προστατεύει τα θύματα του πολέμου και της εξαθλίωσης, τα διώκει αντιμετωπίζοντας τα ως παρανόμους. Και η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει τη «βρώμικη δουλειά» του στρατοπεδάρχη, του χωροφύλακα και του οργανωτή των μαζικών απελάσεων

Εμείς από τη μεριά μας, επιμένουμε στις θεμελιώδεις αρχές της Αριστεράς: Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος – Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι.

Το Σάββατο καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, που οργανώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Οικονομικούς και Πολιτικούς Πρόσφυγες (Βικτώρια, 2:00μμ)

Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά

Αθήνα, 4.4.2016

* H φωτογραφία είναι του Μάριου Λώλου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s