Σάββατο 10/9, Καμάρα 6μμ: ενάντια στην κυβερνητική πολιτική,τα μνημόνια, τη λιτότητα. Κοινή πορεία σωματείων και κινημάτων

Όλες και όλοι ΜΑΖΙ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική,τα μνημόνια, τη λιτότητα.
Κοινή πορεία σωματείων και κινημάτων το Σάββατο 10-9, Καμάρα 6μμ.

Η ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την υπογραφή του 3ου μνημονίου έφερε μαζί της νέα μέτρα λιτότητας και κυρίως την διάψευση των προσδοκιών της Αριστεράς και των κατώτερων κοινωνικών τάξεων για ένα τέλος της ΤΙΝΑ (There is no alternative). Ένα χρόνο μετά γινόμαστε μάρτυρες των ίδιων καταστροφικών πολιτικών λιτότητας που κάνουν τις προεξαγγελίες για ανάπτυξη να αποτελούν έναν ακόμη μεγαλύτερο εμπαιγμό.

Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για τέλος στη διαπλοκή μέσω του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες προσπαθούν να διασκεδάσουν την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, ως απόρροια των νέων μέτρων που έχουν ψηφιστεί με fast track διαδικασίες. Προσπαθούν να υποκρύψουν την υποβάθμιση της ίδιας της Δημοκρατίας στην οποία πριν δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ όμνυε.

Η περικοπή του ΕΚΑΣ, οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών, η συνέχεια στο δράμα των Σκουριών αλλά και άλλων περιβαλλοντικών καταπατήσεων, ο εγκλεισμός των προσφύγων σε ακατάλληλους χώρους αποκλεισμένους από τον κοινωνικό ιστό ήταν μερικά από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης που ακόμη μιλάει στο όνομα της Αριστεράς.

Η συντονισμένη επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι τα Μνημόνια δεν συμβαδίζουν με την Δημοκρατία και πως κανένα “παράλληλο πρόγραμμα” δεν μπορεί να μειώσει τον “απαραίτητο” αυταρχισμό και την καταστολή που αυτά απαιτούν.

Στην φετινή ΔΕΘ δεν πρέπει να ζήσουμε μια από τα ίδια. Οι κοινές διεκδικήσεις για ένα μέλλον χωρίς μνημόνια και λιτότητα πρέπει να αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο όλων των σωματείων και των κινημάτων που τα προηγούμενα χρόνια κατάφεραν να δείξουν πως ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.

Στην φετινή αντικυβερνητική πορεία στεκόμαστε απέναντι και στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ που, με κορυφαία στιγμή αυτή του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015, έχει σταθεί εμπόδιο στην εξέλιξη κάθε πραγματικού αγώνα των εργαζομένων και των ανέργων ενάντια στη λιτότητα και τις μνημονιακές επιταγές..

Σε αυτή την ΔΕΘ καλούμε όλον τον κόσμο που συνεχίζει να αντιστέκεται σε μια κοινή ανεξάρτητη πορεία στην Καμάρα μαζί με όλα τα σωματεία που διαχώρισαν την θέση τους από τη ΓΣΕΕ, με το αυτοδιαχειριστικό εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ, το κίνημα της Χαλκιδικής και τα κινήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Σε αυτόν τον αγώνα θα είμαστε όλες κα όλοι μαζί.

Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά
Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβριος 2016

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s