Να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το City Plaza

Ο Χώρος Φιλοξενίας Προσφύγων City Plaza συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά πειράματα εθελοντικής αυτοοργανωμένης φιλοξενίας προσφύγων. Ένα πείραμα που απέδειξε ότι οι πρόσφυγες μπορούν να ζήσουν μέσα στις πόλεις με όρους αξιοπρέπειας.

Το City Plaza είναι ένα αγκάθι για τους μηχανισμούς της αντιπροσφυγικής πολιτικής και της κρατικής καταστολής. Γιατί είναι ένα κέντρο αγώνα ενάντια στη συνθήκη της ντροπής ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας. Γιατί με πενιχρούς πόρους τα κατάφερε πολύ καλύτερα από τις πολυδάπανες κρατικές δομές. Γιατί προτάσσει το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη στέγη απέναντι στο προνόμιο της ατομικής ιδιοκτησίας.

Τα γενέθλια του City Plaza συμπίπτουν με μια εκστρατεία συκοφάντησής του. Μια εκστρατεία που εκπορεύεται από κυβερνητικούς κύκλους και την αστυνομία, έχοντας ως στόχο να δημιουργηθεί το κατάλληλο πολιτικό κλίμα για να δικαιολογηθεί η βίαιη έξωση της κατάληψης. Σε αυτές τις στιγμές είναι πιο σημαντικό από ποτέ η Αριστερά και τα κινήματα να σταθούν στο πλευρό του City Plaza και όλων των καταλήψεων. Αυτή η μάχη είναι δική μας!

Η Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις για τον 1 χρόνο του City Plaza (21-22 Απριλίου).

Το πρόγραμμα στη σελίδα του City Plaza στο fb (εδώ)

enas xronos.jpg

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s