Το αίσχος της «τυφλής» Δικαιοσύνης δεν θα μείνει αναπάντητο: όλες και όλοι στο δρόμο, μέχρι να βγουν η Ηριάννα και ο Περικλής

Με την αποφυλάκιση του Τάσου Θεοφίλου, πιστέψαμε πως, έστω κατ’ εξαίρεση, η «τυφλή» δικαστική εξουσία μπορεί να βλέπει την προφανή αδικία και, έστω εκ των υστέρων, να τη διορθώνει. Η άθλια απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία η Ηριάννα Β.Λ. και ο Περικλής Μ. καθηλώνονται στη φυλακή για τα επόμενα 13 χρόνια, βεβαιώνει ότι οι αναλαμπές κρατάνε μόνο λίγο: βρισκόμαστε στην εποχή που δεν υπάρχουν αυτονόητα – άρα και περιθώρια για ψευδαισθήσεις.

Παρά την κραυγαλέα ανυπαρξία στοιχείων για το πανομοιότυπο κατηγορητήριο εναντίον τους, παρά τη στήριξη της Ηριάννας από τους συναδέλφους της στο Πανεπιστήμιο, από οργανώσεις, κινήσεις και χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό –παρά τις παρεμβάσεις, υπέρ της, ακόμα και σε επίπεδο κυβέρνησης και Προεδρίας της Δημοκρατίας!–, η «τυφλή» δικαστική εξουσία έκρινε ότι δεν συνιστά «υπέρμετρη βλάβη» για δύο νέους ανθρώπους να μείνουν δεκατρία χρόνια στη φυλακή εξαιτίας των προσωπικών τoυς σχέσεων: ότι, αντίθετα, υπάρχει κίνδυνος να τελεστούν ξανά αδικήματα, έστω και αν για τα ήδη τετελεσμένα, τα στοιχεία εναντίον τους είναι μηδαμινά.

Ως γνωστόν, εισηγητής αυτής της μισάνθρωπης απόφασης ήταν ο εισαγγελέας που, αγνοώντας το συντριπτικό κατηγορητήριο σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, είχε προτείνει την αποφυλάκιση του αρχηγού των ναζί Μιχαλολιάκου και του υπαρχηγού τους Χρήστου Παππά, λόγω παρέλευσης του 18μηνου. Είναι δε ενδεικτικό για τη διεύθυνση της διαδικασίας ότι μέσα στην αίθουσα του Εφετείου βρίσκονταν ασύδοτοι κουκουλοφόροι της Αντιτρομοκρατικής με προτεταμένα όπλα, ενώ η έδρα απειλούσε τους/τις αλληλέγγυους/ες να διακόψει για το χειμώνα …αν παρέμεναν όρθιοι.

Ανεξαρτήτως κυβέρνησης, η «ανεξάρτητη» δικαστική εξουσία επιβεβαίωσε σήμερα κάτι που γνωρίζαμε ήδη: ότι παραμένει αμείλικτη όταν πρόκειται για αναρχικούς/ές ή (θεωρούμενους/ες) «συνοδοιπόρους», αριστερούς/ές, εργαζόμενους/ες – αλλά απολύτως ελαστική και «αλληλέγγυα», όταν πρόκειται για μεγαλομαφιόζους, φασίστες, αστυνομικούς «λειτουργούς» και λοιπά στελέχη του εγχώριου εθνικού κορμού.

Η παράταση της φυλάκισης της Ηριάννας και του Περικλή είναι αίσχος – και δεν θα το αφήσουμε να περάσει. Η Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα και η Οργάνωση Νεολαίας Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΟΝΡΑ-Ανασύνθεση) συμμετέχουν στο κοινό κάλεσμα οργανώσεων και κινήσεων για την Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ., την Τρίτη 18 Ιουλίου, στις 7:00 μ.μ. σε Προπύλαια (Αθήνα) και Καμάρα (Θεσσαλονίκη).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s